fbpx

SYM EX3: ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Τα τρίτροχα, σύμφωνα με την SYM

 Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Intermot της Κολωνίας το πρωτότυπο τρίτροχο του ταϊβανέζικου οίκου SYM, στα βήματα μεν των Piaggio MP3 και των Quadro, αλλά με διαφορετικές προτάσεις και ιδέες. Το SYM ΕΧ3 διαθέτει μισή “οροφή” και πόρτες στα πλάγια, ηλεκτρικό κινητήρα 5000 Watt, που δίνει τη δυνατότητα στο σκούτερ να πετύχει 90 km/h τελικής, μέσω μπαταριών λιθίου. Προς το παρόν το EX3 είναι πρωτότυπο και δεν προορίζεται για την παραγωγή, αλλά όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις… “ποτέ δεν ξέρεις”…

Πέρα από τα νέα μοντέλα σκούτερ που παρουσιάστηκαν στο σαλόνι Intermot, που γίνεται παραδοσιακά στη γερμανική πόλη της Κολωνίας, όπως το νέο Suzuki Burgman 650 και το Honda NSC 50R, οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα “σκούτερ” που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Ιδιαίτερα προσεγμένο από πλευράς εμφάνισης, θυμίζει περισσότερο “διαστημικό” όχημα, που όμως διατηρεί τον μονό τροχό στο πίσω μέρος.

Το ηλεκτρικό EX3 Concept είναι το πρώτο τρίτροχο που παρουσιάζεται από τη SYM έστω και σε μορφή πρωτότυπου και αυτό δείχνει το ενδιαφέρον της εταιρίας επί του θέματος. Η διαφοροποίηση αφορά στην μεγαλύτερη ασφάλεια που προσφέρουν οι πλευρικοί δοκοί και ο κλωβός ασφαλείας πάνω από τα κεφάλια των επιβαινόντων.

Το υπερ-φουτουριστικό στιλ ενισχύεται και από την ύπαρξη ηλεκτρικού κινητήρα, αλλά και των δύο θέσεων/καθισμάτων μπρος-πίσω, για οδηγό και συνεπιβάτη. Όπως και τα τρίτροχα σκούτερ (Piaggio MP3 και Quadro 350 D), το ΕΧ3 γέρνει στις στροφές, με μια τεχνολογία συστήματος διεύθυνσης/ανάρτησης που θυμίζει ATV. H κλίση των τροχών δεν ξεπερνάει τις 40 μοίρες, οι τροχοί είναι 16άρηδες μπροστά και 15άρης πίσω, το μήκος του είναι 2.6 μέτρα και το πλάτος του στα μόλις 92 cm, ενώ η εταιρία υπόσχεται σταθερότητα, αλλά και ευελιξία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ηλεκτρικός κινητήρας Brushless,
Αυτονομία 100 km, με ταχύτητα 30 km / h
Μπαταρίες Λιθίου 50V, 60 Ah
Χρόνος φόρτισης, 6 ώρες
Λάστιχα μπροστά: 140/70 x 16
Λάστιχα πίσω: 160/60 x 15
Διαστάσεις (Μ, Π, Υ): 2620 mm x 920mm x 1,425 mm
Μεταξόνιο: 1.950 mm

Πηγή: www.intermot-cologne.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ