fbpx

QUADRO 4D PARKOUR KAI 4D: ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ 2013

Ένας τροχός παραπάνω

 O μοναδικός κατασκευαστής στον κόσμο που τόλμησε να τα βάλει με την Piaggio και τα τρίτροχα ΜΡ3, είναι η επίσης ιταλική εταιρία Quadro. Το πρώτο μοντέλο που παρουσιάστηκε από την Quadro είναι το γνωστό και στην Ελλάδα Quadro 350D. Για το 2013 η Quadro θα κάνει ένα βήμα παραπάνω ή μάλλον θα πατήσει στην άσφαλτο “έναν τροχό παραπάνω”… Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Parkour και θα είναι το πρώτο τετράτροχο σκούτερ στον κόσμο. 

Όσοι έχουν δει το video που παραθέτουμε στη βάση αυτής της σελίδας ξέρουν ήδη τις δυνατότητες κρατήματος και κλίσης στις στροφές και την εντυπωσιακή οδική συμπεριφορά που επιδείκνυε το πειραματικό τετράτροχο σκούτερ της Quadro.

Η Quadro θα προσφέρει, όχι μία, αλλά δύο εκδόσεις του 4D μία για την άσφαλτο και μια ακόμα για χρήση εκτός δρόμου – Parkour, σύμφωνα με έγκυρες πηγές (μέσα από την εταιρία), που θα παρουσιαστούν στο επόμενο σαλόνι του Μιλάνο, Eicma 2012, από τις 15, μέχρι 18 Νοεμβρίου.

Το πρώτο Quadro 4D θα ονομάζεται Parkour και θα προορίζεται και για μικτή χρήση σε άσφαλτο και χώμα και για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιεί αλυσίδα στην τελική του μετάδοση, σε αντίθεση με το μοντέλο δρόμου, το 4D, που θα χρησιμοποιεί ιμάντα.

 

 

 

 

 

 

   

Το Parkour 4D θα έχει μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων τιμόνι μοτοκρός και χούφτες στα άκρα του. Ο κινητήρας των 4D, δρόμου και Parkour θα είναι μεγαλύτερος από τον υπάρχοντα (στα 350D) σε κυβισμό, άρα και ισχυρότερος. Η ανάρτηση HTS που συναντάμε στους μπροστινούς τροχούς του 350D θα υπάρχουν και στα 4D, αυτή τη φορά εφαρμοσμένη και στους οπίσθιους τροχούς. Βάσει νομοθεσίας, τα 4D και 4D Parkour θα καταχωρούνται και θα θεωρούνται από τους ΚΟΚ της Ευρώπης σαν τρίτροχα, με όλα τα πλεονεκτήματα που σημαίνει αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωρίζουμε σύντομα, από το Σαλόνι του Μιλάνο.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟ QUADRO 4D