fbpx

QUADRO 350S: ΠΟΛΛΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Αύξηση κυβισμού και 4 βαλβίδες

Για την Άνοιξη έχει προγραμματιστεί στις ευρωπαϊκές αγορές ο ερχομός της νέας, αναβαθμισμένης έκδοσης του 3τροχου σκούτερ Quadro 350 με τον κωδικό “S”. Το ανανεωμένο ιταλικής σχεδίασης και κατασκευής “αντίβαρο” των ΜΡ3 της Piaggio είναι ισχυρότερο, σε σχέση με το γνωστό μας “D”, αλλά και με περισσότερη ροπή. Οι βελτιώσεις του όμως δεν σταματούν εκεί.

Ο νέος κινητήρας έχει αυξήσει τον κυβισμό του στα 346 κυβικά εκατοστά και φοράει 4βάλβιδη κεφαλή, αντί των 313 κυβικών και των 2 βαλβίδων του προηγούμενου κινητήρα (ο κινητήρας της Quadro κατασκευάζεται από την ταϊβανέζικη Aeon).

Με τις παραπάνω αλλαγές στον κινητήρα, υπάρχει σαφής βελτίωση επιδόσεων αφού η ιπποδύναμη φτάνει πλέον τους 26,5 ίππους και η ροπή τα 2,55 χιλιογραμμόμετρα (ο προηγούμενος κινητήρας απέδιδε 22,7 ίππους και 2,37 χιλιογραμμόμετρα), με το συνολικό βάρος της τρίτροχης κατασκευής να ανέρχεται στα 205 κιλά.

Το Quadro 350 S, βελτιώνεται και στον τομέα της άνεσης με νέα (ξανασχεδιασμένη) σέλα και διαφορετικό υλικό καλύμματος. Καινούργια είναι και τα αμορτισέρ με πιο μαλακή λειτουργία. Τα όργανα έχουν νέα αισθητική, ενώ παράλληλα μεγάλωσε η ζελατίνα, για αυξημένη προστασία του αναβάτη.

Οι υπόλοιπες αλλαγές περιλαμβάνουν μεγαλύτερα φτερά για τους μπροστινούς τροχούς, πιο εργονομική χειρολαβή για τον συνεπιβάτη, αλλά και σχάρα. Κι όλα αυτά τι αποδεικνύουν; Ότι η Quadro αφουγκράζεται την αγορά και ακούει τα σχόλια των ιδιοκτητών που την προτίμησαν, προχωρώντας ταχύτατα σε βελτιώσεις, που αντίστοιχα ενισχύουν στην αγορά τη θέση του μοναδικού τρίτροχου στον κόσμο, που δεν διστάζει να τα βάζει με τα MP3 της Piaggio.

Το νέο Quadro 350S σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει στην (πολύ σημαντική για τα 3τροχα σκούτερ) γαλλική αγορά μεσα στον Απρίλιο με ίδια τιμή όπως και το Quadro 350 D – η οποία στην Γαλλία έφτανε τις 7.290 ευρώ… δηλαδή παραπάνω από 1.000 ευρώ απ’ ότι στην ελληνική αγορά. Το 350S θα διατίθεται σε δύο χρωματισμούς: μπλε (Ocean Blue) και άσπρο (White Snow), ενώ παράλληλα θα υπάρχει σειρά ειδικά σχεδιασμένων αξεσουάρ, όπως μεγαλύτερη ζελατίνα, προστατευτικά χεριών και σέλα με τζελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ