fbpx

PEUGEOT LE DERNY, DEUS: Cafe Racer… scooter

Ρετρό σε “αλουμίνιο”

Αρχίσανε τα γλέντια. Ο γνωστός αυστραλέζικος οίκος μετατροπών μοτοσυκλετών cafe racer και custom “Deus Ex Machina” ακούμπησε το πρώτο σκούτερ της καριέρας του και το έκανε… αγνώριστο, Peugeot Django Le Derny το λένε. Kείμενο, φωτογραφίες: του απεσταλμένου μας στο Μιλάνο, Peugeot

Οι άνθρωποι του Deus Ex Machina” ή όπως είναι πιο γνωστοί οι Deus” ανέλαβαν να ανακατασκευάσουν ένα Peugeot Django και έχοντας την πείρα από τις διάφορες ρετρό μοτοσυκλέτες που φτιάχνουν μέχρι σήμερα, του έδωσαν μπόλικο χαρακτήρα και ξεχωριστό στυλ. Κατ’ αρχήν το έκαναν να μοιάζει με παλαιότερο σκούτερ, αφού το έβαψαν -κατά το ήμισι – έτσι ώστε να προσομοιάζει βουρτσισμένο αλουμίνιο και το υπόλοιπο βάφτηκε σε μια κομψή απόχρωση του μπλε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Clip_3

Clip33

Το Peugeot Django Derny, όπως βαφτίστηκε το πρότζεκτ έχασε γενναίο τμήμα της ουράς του και έβαλε έναν τροχό ρεζέρβα, αλλά κυρίως τοποθετήθηκε στη δεξιά πλευρά του βάση για μεταφορά ποδηλάτου. Το οποίο βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Πέρα από τα λάστιχα που έγιναν ελαφρώς τρακτερωτά, η εξάτμιση είναι “αλήτικη” και εμφανής, το μπροστινό φτερό “ελάφρυνε”, το τιμόνι έγινε γυμνό σωληνωτό με το φανάρι να θυμίζει ελάχιστα το νορμάλ.

Clip

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Clip_2

Η σέλα έγινε δυο κομμάτια – δυο μονόσελα – όπως παλιά το ’50 και το ’60, φορέθηκε κορδέλα μπροστά στην ποδιά που να λέει αγωνιστικό τμήμα- υποστήριξη αγώνα, παραπέμποντας στους μεγάλους ποδηλατικούς γύρους της Ευρώπης.

Το ονοματάκι, το Derny, κι αυτό από κει το έχει πάρει, αφού σημαίνει “μηχανοκίνητο δίτροχο” που πηγαίνει μπροστά από τον ποδηλάτη για να του περιορίζει την αντίσταση του αέρα.

Clip_4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

peugeot-le-derny-concept-masmoto_05

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ