fbpx

HONDA NAVI, 2016: Παρουσιάστηκε στην Ινδία, κοστίζει 520 ευρώ!

Υβριδικό μίνι-σκούτερ

Πιστή στην παράδοση που θέλει την Honda να παρουσιάζει πυκνά-συχνά μικρά μοτοσυκλετάκια (ή minimoto αν θέλετε) εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το Honda NAVI που όμως δεν είναι mini-moto αλλά mini-scooter. Ή μήπως mini-scooter-moto; Όπως και να έχει το NAVI είναι μοντέλο παραγωγής.

2

Μοιάζει με το Honda MSX 125, με “μια τρύπα ΝΑ” κάτω από το ρεζερβουάρ, αλλά στην πράξη πρόκειται για ένα δίτροχο που παραπέμπει περισσότερο σε σκούτερ. Το συγκεκριμένο μοντέλο παρουσιάστηκε στο σαλόνι Auto Expo 2016 στο Νέο Δελχί, απευθύνεται σε νεανικό κοινό και θα διατίθεται σύντομα στην αγορά στην τιμή των 39.500 ρουπιών, δηλαδή των 520 ευρώ!

Honda NAVI -1HondaNavi_4

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Honda που δημιουργήθηκε ειδικά για την ινδική αγορά, ενώ το όνομα NAVI είναι αρκτικόλεξο και σημαίνει “Νέα πρόσθετη αξία για την Ινδία”.

Ο κινητήρας που είναι και ψαλίδι της οπίσθιας ανάρτησης είναι από σκούτερ, υπάρχουν τα σίδερα για την ποδιά, αλλά χωρίς τα πλαστικά της. Λίγο πιο πάνω καπάκια καλύπτουν το μικρό ρεζερβουάρ των 3,8 λίτρων.

Στο κενό που δημιουργείται στην περιοχή των ποδιών του αναβάτη μπορεί να εφαρμόσει ειδικά σχεδιασμένη μπαγκαζιέρα.

Honda NAVI -3

Θέση οδήγησης μοτοσυκλέτας και μεγάλος χώρος κάτω από το ντεπόζικτο

Το Honda NAVI είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 109cc αυτόματης μετάδοσης, που αποδίδει 7,8 hp και 0,89 kgm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα που ανακοινώνεται είναι τα 81 km/h, αρκετή για χρήση μέσα την πόλη.

Τα φρένα είναι μπροστά και πίσω ταμπούρα 130mm και οι μικρής διαμέτρου τροχοί είναι 12 ιντσών μπροστά και 10 ιντσών πίσω.

Αερόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας που διαθέτει και μανιβέλα για την εκκίνηση

Αερόψυκτος, τετράχρονος κινητήρας που διαθέτει και μανιβέλα για την εκκίνηση

Το νέο υβριδικό σκουτεράκι της Honda θα κυκλοφορήσει, σε πέντε χρώματα, σε τρεις εκδόσεις, Street, Off-road και Adventure, μια εκ των οποίων σε στυλ “εντούρο” με τρακτερωτά λάστιχα, στοχεύοντας να γίνει μόδα μεταξύ των νέων στην Ινδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ