fbpx

DAELIM ΑROMA 125: ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΡΕΤΡΟ AΠ’ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

Με άρωμα παρελθόντος

Η Daelim φέρνει στην Ευρώπη ένα συμπαθητικό μικρό, ρετρό σκουτεράκι που ακούει στο όνομα Aroma 125. Kομψό, με στυλ vintage, μικρούς τροχούς και επίπεδο δάπεδο, ξεχωρίζει λόγω πρωτότυπης σχεδίασης.

Κινητικότητα εμφανίζει τελευταία η κορεατική εταιρία Daelim αφού πέρα από τα Steezer 125 και S 125 που παρουσιάσαμε πριν από λίγο καιρό φέρνει στη Γηραιά Ήπειρο (που αρέσκεται και στα ρετρό σκούτερ) ένα “Άρωμα” 125 κυβικών, με ελληνικότατο όνομα. Είναι ένα πρωτότυπο νεο-ρετρό σκούτερ, με προσεγμένη εμφάνιση που τραβάει δικούς της δρόμους, ξεχωριστούς χωρίς copy-paste, με διχρωμία και με μια συγκλονιστική, μεγάλη γρίλλια στην ποδιά.

Daelim Aroma 125-

Daelim Aroma 125-1

Daelim Aroma 125-2

Το Daelim Aroma 125 δεν διστάζει να βάλει λεπτομέρειες χρωμίου, να συμπιέσει το τιμόνι και τον προβολέα με κολλητά τα φλας και κυρίως να φέρει ένα design αυθεντικό που δεν έχουμε ξαναδεί.

Το μέγεθος του έχει αυξηθεί λίγο σε σχέση με το Besbi, που έτυχε αρκετών πωλήσεων και στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζει να είναι ένα κλασικό μικρό scooter.

Με τροχό 10 ιντσών, αλλά μόνο πίσω, αφού ο μπροστινός είναι 12άρης, φτιαγμένο για τους δρόμους της πόλης, μάλλον δείχνει μια προτίμηση στις κοπέλες που θέλουν ένα εύκολο, ευέλικτο σκούτερ.

Daelim Aroma 125-4

Daelim Aroma 125-31

Daelim Aroma 125-5

Χρησιμοποιεί έναν μονοκύλινδρο, 4-χρονο κινητήρα 124 κ.εκ. με 2 βαλβίδες, που τροφοδοτείται από καρμπυρατέρ και αποδίδει 8,4 ίππους, έχει μεγαλούτσικο ντεπόζιτο 5,9 λίτρων, μικρό βάρος στα 106 κιλά και παχιά, καφετιά χαμηλή σέλα (735mm), δισκόφρενο μπροστά και πίσω ταμπούρο.

Eνδιαφέρον εμφανίζει και η τιμή του αφού στη γαλλική αγορά πωλείται 1.700 ευρώ και στην ισπανική 1.600 ευρώ. Για το άν θα φτάσει και στην Ελλάδα δεν το γνωρίζουμε ακόμη οπότε… μείνετε συντονισμένοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ