fbpx

YAMAHA MAJESTY 250, 2015: ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Ήρθε ο καιρός για το 250άρι Majesty;

 Μετά τον ερχομό του Yamaha Majesty 155 S, που εισάγεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα με τον κινητήρα των 125 κυβικών σαν Majesty S, η Yamaha σκέφτεται σοβαρά να εισάγει και το Majesty 250. Nα υπενθυμίσουμε ότι το Yamaha Majesty 250 ήταν ένα από τα πρώτα γιαπωνέζικα και το πρώτο πετυχημένο maxi scooter της Yamaha.

Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να ξαναδούμε το θρυλικό όνομα του Yamaha Majesty 250 στους δρόμους της Ευρώπης το 2015.

Το αξιόλογο Majesty 250 του παρελθόντος είχε γράψει ιστορία από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μέχρι το τέλος της, δίνοντας μια γεύση για το τι σημαίνει αξιόπιστο και ευρύχωρο maxi scooter, που μπορεί να κινηθεί και μέσα στην πόλη.


Δεν είναι πρώτη φορά που ένα μοντέλο δοκιμάζεται πρώτα σε μια αγορά (π.χ. την ασιατική) και μετά περνάει σε μιαν άλλη (την ευρωπαϊκή) όπως έγινε και στην περίπτωση του Majesty S.

Μένει τώρα να δούμε αν οι πληροφορίες μας είναι έγκυρες και αν συμβεί το ίδιο και με το Majesty 250, που είναι ένα πολυτελές και πρωτότυπης εμφάνισης σκούτερ που κυκλοφορεί στην ιαπωνική αγορά, το οποίο είχαμε δείξει σε παλαιότερό μας άρθρο.

Μπορεί να υπάρχει το Yamaha XMAX 250, το οποίο μάλιστα ανανεώθηκε πρόσφατα, αλλά το Majesty 250 απευθύνεται σε ένα μεγαλύτερης ηλικίας, “σοβαρότερο” κοινό, που θα το χρησιμοποιεί και σε μεγαλύτερα ταξίδια λόγω διαστάσεων.

Μεγάλη σημασία έχει ότι το ύψος της σέλας βρίσκεται μόλις στα 700 mm και εντέλει το Honda NSS 300 Forza δεν μπορεί να μείνει χωρίς ανταγωνιστή στην αγορά, μια και το σχεδιαστικό ύφος των δυο σκούτερ είναι κοινό: χαμηλό ύψος και μεγάλη ευρύχωρη σέλα, μεγάλο μήκος, μακριά ουρά. “Japanese low rider custom”, με λίγα λόγια. Σύντομα θα γνωρίζουμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ