fbpx

YAMAHA: ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ 3 ΤΡΟΧΟΥΣ

Ηλεκτρικό το 3τροχο αυτή τη φορά

 O οίκος της Iwata, η Yamaha κοινώς, συνεχίζει να πατεντάρει σχέδια και ιδέες γύρω από τα σκούτερ, αφού φαίνεται αποφασισμένη να ανανεώσει τη γκάμα της. Ένα 3τροχο scooter κάλυψε νομικά τις πατέντες που χρησιμοποιεί, το οποίο φαίνεται να βασίζεται πάνω στο ηλεκτρικό Yamaha EC-03 που ήδη κυκλοφορεί σε ορισμένες αγορές του κόσμου. 



Τα σχέδια της Yamaha πατενταρίστηκαν αυτή τη φορά στο αμερικάνικο United States Patent and Trademark Office (USPTO), αλλά και στην Ευρώπη πάνω σε ηλεκτρικό σκούτερ με δυο τροχούς πίσω.

Το ενδιαφέρον είναι κάθε οπίσθιος τροχός θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα να τον κινεί, που είναι τοποθετημένος στο κέντρο του.

Το μοντέλο όπως παρατηρούμε από τα σχέδια της Yamaha θα έχει αισθητική κοντά σε αυτή του Yamaha EC-03, με το μπροστινό σύστημα να φαίνεται ίδιο. Οι τροχοί πίσω έχουν διπλά ψαλίδια και ένα περίπλοκο σύστημα που επιτρέπει στο σκούτερ να γέρνει στις στροφές. 

Η Yamaha έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να επεκταθεί στην κατηγορία των 3τροχων σκούτερ, πέρα από το Tricity 125 και το πιο “αεροδυναμικό” σκούτερ που κατέθεσε πρόσφατα στο γραφείο πατεντών της Ιαπωνίας.

Yamaha EC-03

Yamaha EC-03

Βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το που θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι πατέντες, αν δηλαδή θα μπουν σε μοντέλο παραγωγής. Βέβαια αν οι δυο τροχοί τοποθετηθούν στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα που λέγεται EC-03, τότε ο χρόνος παρουσίασης ενός πιθανού νέου μοντέλου θα έρθει σύντομα.

Υπενθυμίζουμε ότι το EC-03 αποδίδει ιπποδύναμη 3.75 ίππων στις 2.250 σ.α.λ. Ενώ η ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα φτάνει τα 0,96 kgm στις μόλις 280 σ.α.λ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ