fbpx

YAMAHA: ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ 3ΤΡΟΧΟ ΣΚΟΥΤΕΡ

Έπεται συνέχεια

 Καθώς αναμένονται να φτάσουν τα πρώτα Yamaha Tricity στα καταστήματα – το 3τροχο scooter που ξεχωρίζει για το χαμηλό βάρος, την ευκολία χρήσης, αλλά και τη χαμηλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό – η Yamaha “παρουσίασε” ήδη μια νέα έκδοση. 

Η λέξη “παρουσίασε” που αναφέρουμε στον πρόλογο δεν είναι ακριβής, αφού οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε κατατέθηκαν από τη Yamaha στο ιαπωνικό γραφείο πατεντών, άρα δεν πρόκειται για επίσημη παρουσίαση.

Το πιθανότερο είναι η γιαπωνέζικη εταιρία να θέλει να επενδύσει στο άμεσο μέλλον ακόμα περισσότερο στην κατηγορία των 3τροχων scooter και να παρουσιάσει σύντομα μια δεύτερη έκδοση. Ή μήπως ετοιμάζει ένα νέο μεγαλύτερο μοντέλο; Δύσκολο να απαντήσουμε, αν και στα επερχόμενα φθινοπωρινά σαλόνια σκούτερ-μοτοσυκλέτας στην Κολωνία και το Μιλάνο – οι πληροφορίες λένε – θα παρουσιαστεί νέα έκδοση. 

Τα σχέδια που κατατέθηκαν από τη Yamaha δείχνουν το νέο 3τροχο με μεγαλύτερο φέρινγκ, ίσως για να καλύψει τα σχόλια των πρώτων δημοσιογράφων που οδήγησαν το Tricity, στο Άμστερνταμ πριν από ενάμιση μήνα περίπου, για την ελλειπή προστασία του αναβάτη (ιδιαίτερα αν ο αναβάτης είναι μεγαλόσωμος).

Το διογκωμένο τούνελ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη υπαινίσσεται μεγαλύτερο ντεπόζιτο βενζίνης, έτσι ώστε να αυξηθεί η αυτονομία του σκούτερ. Επίσης αν χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερος κινητήρας το πλαίσιο χρειάζεται ενίσχυση σε εκείνο το σημείο, με υψηλότερα τοποθετημένη και μεγαλύτερης διαμέτρου σωλήνα.

Το “πατενταρισμένο” 3τροχο σκούτερ της Yamaha δείχνει να κινείται προς την maxi scooter πλευρά, την GT κατεύθυνση, με μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια και προβολείς που ίσως να συνηγορούν σε μια ευρύτερη επίθεση προς τα Piaggio ΜΡ3, με τη χρησιμοποίηση ενός μεγαλύτερου κινητήρα (ασχέτως αν στις φωτογραφίες το βλέπετε με τον γνωστό κινητήρα των 125 κυβικών).

Οι πιο φιλόδοξοι βέβαια θα ήθελαν να δουν ένα τεχνολογικά εξελιγμένο 3τροχο από τη Yamaha, που να χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα του ΤΜΑΧ 530, αλλά αυτό θα χαλούσε δύο από τα τρια σημαντικά χαρακτηριστικά του νέου project της Yamaha: το χαμηλό βάρος και την χαμηλή τιμή αγοράς.

Νομίζουμε ότι και αυτό θα συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον, η γκάμα θα επεκταθεί, όταν η Yamaha εδραιωθεί στην αγορά των 3τροχων σκούτερ και πεισθεί για το πόσο πετυχημένα μπορούν να αποβούν. Όσο δε για το “μυστηριώδες” σχέδιο που παρουσιάζουμε, ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι το φθινόπωρο, που θα έχουμε όλες τις απαντήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ