fbpx

VESPA 946: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στο σωληνάκι βενζίνης

 H υπεύθυνη στις ΗΠΑ υπηρεσία NHTSA ανακοίνωσε ανάκληση σχετικά με τα σκούτερ της Piaggio, τις Vespa 946, που κατασκευάστηκαν από την 6η Αυγούστου 2013, μέχρι την 15η Οκτωβρίου του 2013. Ο αριθμός των σκούτερ που ανακαλούνται είναι 305 και σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα έχουν πουληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Τα παραπάνω σκούτερ που ανακαλούνται έχουν σωληνάκι βενζίνης που μπορεί να εμφανίσει διαρροή. “Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε προβληματική λειτουργία του κινητήρα και σβήσιμο του και να προκαλέσει πτώση.Επιπρόσθετα η βενζίνη που τρέχει μπορεί να αναφλεγεί όταν έρθει σε επαφή με σπινθήρα ή τα πολύ θερμά μέρη του κινητήρα, οδηγώντας σε πτώση, τραυματισμό ή ζημιά στο όχημα”, αναφέρει η ανακοίνωση.


Στοιχεία που έχουν σταλεί από την Piaggio δεν αναφέρουν ατύχημα, τραυματισμό λόγω του συγκεκριμένου ελαττωματικού εξαρτήματος, που χρησιμοποιεί η Vespa 946 (το σκούτερ των 9.000 ευρώ). Μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί μια περίπτωση αλλαγής του συγκεκριμένου στις ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε μέσα στην εγγύηση.

Η Piaggio προσθέτει ότι στην ανάκληση περιλαμβάνονται οι Vespa που έχουν αριθμό πλαισίου (VIN), από τον αριθμό ZAPM808GOD5000003 μέχρι τον αριθμό ZAPM808G9D5000369.


Προς το παρόν δεν υπάρχει ανακοίνωση-ενημέρωση από την εταιρία,  για Vespa 946 που έχουν πουληθεί στην ευρωπαϊκή ή στην ελληνική αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ