fbpx

SAMSUNG – ΥΑΜΑΗΑ: Η “έξυπνη ζελατίνα”

Μετά τα Smart Phones…

έρχονται τα Smart Windshield, οι έξυπνες ζελατίνες των φέρινγκ! Η Samsung παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που θα συνδέει το smartphone του αναβάτη με τη ζελατίνα του σκούτερ του. Η Κορεάτικη εταιρία συνεργάστηκε με τη Yamaha εφαρμόζοντας την νέα αυτή τεχνολογία πάνω σε ένα τρίτροχο Yamaha Tricity 125.

samsung-smart-windshield-7

Θεωρητικά, κι από ότι δείχνει, πρόκειται για μια καλή ιδέα που έρχεται στον χώρο των σκούτερ και μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον καινοτοτομική.

Η “έξυπνη ζελατίνα” (Smart Windshield) εμφανίζει μεγεθυμένες χρήσιμες πληροφορίες στον αναβάτη. Η οθόνη είναι διαφανής και χαμηλά έτσι ώστε να μην μπλοκάρεται η ορατότητα αναβάτη από τις πληροφορίες που αντικατοπτρίζονται πάνω της.

Η πλατιά οθόνη συνδέεται με ένα smartphone μέσω WiFi και μιας εφαρμογής, προβάλλοντας πληροφορίες, οδηγίες πλοήγησης GPS, ειδοποιήσεις για email και μηνυμάτων, αλλά και εισερχόμενες κλήσεις.

samsung-smart-windshield-6

samsung-smart-windshield-5

Μέσω της εφαρμογής μπορεί ο αναβάτης να στέλνει αυτόματα απάντηση με κείμενο στις εισερχόμενες κλήσεις, λέγοντας ότι βρίσκεται στο δρόμο και δεν μπορεί να απαντήσει στο τηλέφωνο.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως, αφού στο μέλλον η τεχνολογία Smart Windscreen μπορεί να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο στην επικοινωνίας “από δίτροχο -σε δίτροχο” ένα μεγάλο έργο για το οποίο συνεργάζονται η Yamaha με την BMW και την Honda (Cooperative-Intelligent Transportation Systems ή C-ITS) μαζί!

samsung-smart-windshield-3
“Είμαστε πολύ περήφανοι που υποστηρίζουμε ένα
project σαν το Smart Windscreen και το εφαρμόσαμε σε ένα σκούτερ σαν το Yamaha Tricity”, λέει ο Andrea Colombi, διευθυντής του ιταλικού παραρτήματος της Yamaha Motor, Ευρώπης.

“Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας προτείνει έξυπνες τεχνολογίες που εφαρμόζονται με στόχο την ασφάλεια. Είναι κάτι που ευθυγραμμίζεται πλήρως με το όραμα της Yamaha, που έχει στόχο τη δημιουργία προϊόντων που εξελίσσονται ξεπερνώντας τις προσδοκίες των ανθρώπων και ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες τους, έτσι ώστε να γίνουν αναπόσπαστα μέρη του τρόπου ζωής τους”, συμπληρώνει ο κ. Colombi.

samsung-smart-windshield-1
Αυτή τη στιγμή, το Smart Windshield της Samsung βρίσκεται σε στάδιο πρωτοτύπου και ο χρόνος θα δείξει την εξέλιξη της τεχνολογίας και το αν και κατά πόσο θα εφαρμοστεί σε σκούτερ και μοτοσυκλέτες.

Οι ενστάσεις εκ πρώτης όψεως είναι αρκετές, όσον αφορά στον περιορισμό της ορατότητας, την απασχόληση του βλέμματος, άρα και την απόσπαση της προσοχής του αναβάτη από το δρόμο και τους κινδύνους του.

Από την άλλη όμως αν δεν δοκιμάσουμε τις νέες τεχνολογίες στην πράξη δεν μπορούμε να κάνουμε αμερόληπτη κριτική. Θα δούμε και θα δείξει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ