fbpx

QUADRO 350D: Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τρεις ρόδες για την φιλανθρωπία

Πέντε ήπειροι, 41 χώρες, 330 ημέρες και 100.000 χιλιόμετρα. Αναβάτης ο Maurizio Pistore και σύντροφός του ένα τρίτροχο Quadro 350D, κι όλα αυτά για καλό σκοπό. ΚΕΙΜΕΝΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (έκθεσης): ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 

Εντάξει, εντάξει σταματήστε τα αστεία, δεν είναι ο Pistori αυτός που κάθεται πάνω στο Quadro...

Εντάξει, εντάξει σταματήστε τα αστεία, δεν είναι ο Pistore αυτός που κάθεται πάνω στο Quadro…

Aρκετές μετατροπές έχει δεχθεί το Quadro για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μεγάλου ταξιδιού

Aρκετές μετατροπές έχει δεχθεί το Quadro για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του μεγάλου ταξιδιού

Ο κύριος Pistore, από την Πάδουα, έχει ολοκληρώσει ήδη τον γύρο του κόσμου με αυτοκίνητα και με μοτοσυκλέτες, περνώντας και από τις 5 Ηπείρους, όπου διατηρεί φιλίες με ανθρώπους που γνώρισε από προηγούμενά του ταξίδια. Ο Maurizio Pistore είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και γεννήθηκε και ζει στο Pontelongo, όπου είναι και η έδρα της MOTORBIKE ADVENTURE TEAM, μιας οργάνωσης, της οποίας είναι ιδρυτής.

Αυτός είναι ο Maurizio Pistore, ο ταξιδευτής των 5 Ηπείρων...

Αυτός είναι ο Maurizio Pistore, ο ταξιδευτής των 5 Ηπείρων…

Ο Maurizio ταξιδεύει πάνω από 40 χρόνια με οτιδήποτε διαθέτει κινητήρα, από μια Vespa 150, μέχρι Yamaha XT 550, BMW R80GS, F650, F650GS, KTM LC8 950 και τελικά στις αρχές Οκτωβρίου του 2012 ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι γύρω από τον κόσμο – το οποίο θα πραγματοποιηθεί τμηματικά και όχι συνεχόμενα – με ένα τρίτροχο σκούτερ της Quadro.

“Θέλω να βοηθήσω με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εγώ” δηλώνει ο Ιταλός ταξιδευτής και τα έσοδα που θα μαζευτούν από την προσπάθειά του θα πάνε σε “καλό σκοπό”.

Ήδη το “αφρικανικό σκέλος” ολοκληρώθηκε μέσα στον Οκτώβριο – απ’ όπου και οι φωτογραφίες που βλέπετε – και μετά από αυτό το ταξίδι το Quadro του βρέθηκε στο Σαλόνι του Μιλάνο, όπου το φωτογραφίσαμε εμείς (βλ. αρχή του άρθρου). Η διαδρομή που έχει διασχίσει μέχρι στιγμής είναι Σουδάν, Αιθιοπία, Κένια, Τανζανία και Ν. Αφρική.

Με το ταξίδι αυτό ενίσχυσε το έργο της NGO Emergency, που προσφέρει βοήθεια σε περιοχές που γίνονται πόλεμοι για τον έλεγχο των ναρκωτικών και σε περιοχές οικονομικής εξαθλίωσης. Μετά την Αφρική, απ’ όπου μας έστειλε τις φωτογραφίες, έχουν σειρά η Αυστραλία, η Ν. Αμερική, η Κεντρική Αμερική και η Βόρεια, η Ασία και τελικά η Ευρώπη.

Όλη του η προσπάθεια κινηματογραφείται έτσι ώστε να γίνει ντοκιμαντέρ, δείχνοντας το πάθος του καθηγητή κύριου Pistore για τα ταξίδια και τις περιπέτειες του ανά τον κόσμο.

Κι εμείς, από αυτές εδώ τις ηλεκτρονικές σελίδες θα σας ενημερώνουμε και θα δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το ταξίδι του Maurizio, όσο πιο συχνά μπορούμε.

(AKOΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ