fbpx

PIAGGIO ΒΙΕΤΝΑΜ: Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Μισό εκατομμύριο σκούτερ, σε έξι χρόνια

Η θυγατρική της ιταλικής εταιρίας, η Piaggio Vietnam, γιόρτασε πριν από λίγο καιρό την κατασκευή του 500.000ου scooter του εργοστασίου, ένα επίτευγμα ρεκόρ του Piaggio Group. Το μοντέλο νούμερο “μισό εκατομμύριο” ήταν μια Vespa Sprint 125.

Ένα χρόνο πριν η Piaggio Vietnam είχε παράξει το 400.000ο σκούτερ, από την ημέρα που ξεκίνησε την παραγωγή και με αυτή την ευκαιρία το εργοστάσιο είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Το εργοστάσιο στο Βιετνάμ ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το δεύτερο εξάμηνο του 2009, κατασκευάζοντας διάφορα μοντέλα σκούτερ όπως τη Vespa, αλλά και τα Piaggio Liberty, Fly και Zip.

Piaggio 500 thou Viet nam-3

Με την πολιτική του Piaggio Group να φιλοδοξεί δυναμική είσοδο στην ασιατική αγορά η δημιουργία αυτής της μονάδας παραγωγής βοήθησε στη δυναμική επέκταση της εταιρίας όχι μόνο στο Βιετνάμ, αλλά και σε χώρες της Ν. Α. Ασίας, όπως η Ινδονησία, η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, η Μαλαισία, οι Φιλιππίνες και η Καμπότζη.

Στις εγκαταστάσεις της Piaggio Vietnam στο Vinh Phuc υπάρχει και κέντρο έρευνας και εξέλιξης, το πρώτο κέντρο R&D της εταιρίας στην Ασία, με στόχο την προσαρμογή των προϊόντων στις ανάγκες των τοπικών αγορών.

Piaggio 500 thou Viet nam-2

Μόνο το 2014 η Piaggio κατάφερε πωλήσεις της τάξης των 98.000 μονάδων και 190 εκατομμυρίων ευρώ, στις αγορές της Ασίας.

Με 800 υπαλλήλους η Piaggio Vietnam είναι το τρίτο μεγαλύτερο εργοστάσιο του Piaggio Group στον κόσμο, μετά το εργοστάσιο της Pontedera κοντά στην Πίζα και του Baramati στην Ινδία. Η ευρωπαϊκή εταιρία απασχολεί συνολικά 7.600 υπαλλήλους παγκοσμίως, από τους οποίους οι 3.800 βρίσκονται στην Ιταλία.

Το 500.000ό σκούτερ που παράχθηκε από το βιετναμέζικο εργοστάσιο, μια λευκή Vespa Sprint 125 δωρίστηκε σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Πηγή: www.vespa.com.vn

Piaggio 500 thou Viet nam-4

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ