fbpx

MERCEDES AMG SCOOTER: ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ;

Υλικό ονείρων

Απ’ ότι φαίνεται μόνο σίγουρα και προσεκτικά βήματα κάνουν οι Γερμανοί, δεν ρισκάρουν παρά όσο το δυνατόν λιγότερο. Κι αυτό συνέβη στην περίπτωση της BMW με την είσοδό της στην κατηγορία των σκούτερ. Κάποιοι πιστεύουν ότι και η αντίπαλος Mercedes θα ακολουθήσει.

Ανάμεσα στις φήμες και τις υποθέσεις που “σέρνονται” γύρω από τα διάφορα λανσαρίσματα νέων σκούτερ από εταιρίες που δεν έχουν επαφή με το θέμα, υπάρχουν και μερικές για ένα super scooter της AMG από την Mercedes Benz. Η φήμη έχει κάποια βάση αφού η Mercedes Benz Daimler Group αν θέλετε) απέκτησε πρόσφατα μεγάλο μερίδιο της ιταλικής MV Agusta. Μιας εταιρίας που φημίζεται για τις σπορ μοτοσυκλέτες της, τους δεκάδες παγκόσμιους τίτλους στην ταχύτητα (του παρελθόντος) και για την πρόσφατη προσπάθειά της να επεκτείνει την γκάμα της σε νέους ορίζοντες με νέες μοτοσυκλέτες διαφορετικές από αυτές που μας είχε συνηθίσει.

Ο γνωστός ιταλός βιομηχανικός σχεδιαστής Oberdan Bezzi αναφέρει πως οι πληροφορίες που του μεταφέρθηκαν μιλούν για ένα πιθανό σκούτερ σαν ανεξάρτητο πρότζεκτ από την AMG, που θα δείξει τις πρώτες προθέσεις της Mercedes προς την Βαυαρέζικη BMW, πάντοτε για λόγους πρεστίζ και όχι τόσο για κερδοφορία.

AMG XTR-1 750

Με το Mercedes AMG XTR-1 η εταιρία θα κυνηγήσει την τελειότητα”, λέει ο Bezzi “και το προϊόν αυτό θα γίνει σημείο αναφοράς στην κατηγορία του που θα ξεπεράσει τους Ιάπωνες ανταγωνιστές του, πετυχαίνοντας τον στόχο του από την πρώτη κιόλας προσπάθεια”.

Οι πληροφορίες του Bezzi αναφέρονται σε κινητήρα 750cc και στο ότι ο κινητήρας θα είναι δικύλινδρος και 8βάλβιδος. Λέτε; Εμείς τι να πούμε; Ίσως το “πολύ καλό για να είναι πραγματικό” να μας εκφράζει στην παρούσα φάση. Μακάρι να κάνουμε λάθος… Όσο δε για τη δουλειά του Oberdan Bezzi για άλλη μια φορά – το σκίτσο που βλέπετε πιο πάνω – είναι καταπληκτική και μακάρι να υιοθετούσαν οι εταιρίες τις ιδέες του.

Πηγή: motosketches.blogspot.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ