fbpx

KTM: ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

Ηλεκτρικό μεγαααάλο… σκούτερ πόλης δηλαδή;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το μέλλον της μετακίνησης στις πόλεις είναι τα ηλεκτρικά οχήματα (τετράτροχα, τρίτροχα, σκούτερ, μοτοσυκλέτες) και αρκετοί αυτοί που πιστεύουν και επενδύουν πάνω στα τρίτροχα. Τα πλεονεκτήματά τους είναι το χαμηλότερο (των τετράτροχων) βάρος, τη στιγμή που το οπίσθιό τους μέρος μπορεί να μοιάζει ή να προέρχεται κυριολεκτικά από σκούτερ, άρα είναι ευκολότερα και φθηνότερα στην κατασκευή.

KTM E3W: 500 κιλά, 20 ηλεκτρικοί ίπποι, 100 χιλιόμετρα αυτονομία

Η KTM πρόσφατα δημιούργησε ένα ηλεκτρικό όχημα σε συνεργασία με το Αυστριακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, το οποίο ονόμασε KTM E3W. Το τρίτροχο – που διαθέτει δύο καθίσματα μπροστά – παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Υπουργό Μεταφορών και είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, στοιχείο που κατεβάζει το βάρος του στα 500 κιλά.

Στόχος των αυστριακών είναι να δημιουργήσουν ένα όχημα φιλικό προς το περιβάλλον που είναι όμως και χρήσιμο. Το Ε3W μπορεί να ελίσσεται με ευκολία σε δύσκολες καταστάσεις χωρίς πρόβλημα. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω όπως στα supercar, βοηθώντας την επιβίβαση-αποβίβαση, σε στενούς χώρους και στο παρκάρισμα.

Κινείται από έναν κινητήρα 15KW με μπαταρία ιόντων λιθίου, που καταφέρνουν να κινήσουν το όχημα για 100 χιλιόμετρα (ισχύς κινητήρα 20 ίππων και τελική 95 χ.α.ω). Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κοστολογηθεί μεταξύ 6.000 και 8.000 ευρώ και το εργοστάσιο προετοιμάζεται για παραγωγή 50.000 κομματιών τον χρόνο. Και μετά λένε μερικοί ότι τα σκούτερ δεν ταιριάζουν στο image της KTM, όταν παλαιότερα υπήρχαν φήμες για την παρουσίαση σκούτερ από την αυστριακή εταιρία…