fbpx

JONWAY DIANA 50, 125, 150: ΤΥΦΛΑ ΝΑ ‘ΧΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ

Κινέζικη ξεπατικωτούρα

Πραγματικά αυτό που πρέπει να κάνουμε μια μέρα είναι να μαζέψουμε όλα τα σκούτερ ανά τον κόσμο που αντιγράφουν αισθητικά τις Vespa, τις μοντέρνες (LX) Vespa στης Piaggio. Αλλά επειδή είναι πάμπολλοι οι αντιγραφείς, όχι μόνο στην Κίνα, μάλλον πρέπει να παρουσιάζουμε τις υποθέσεις μια-μια.

Jonway Diana

Jonway Diana 50, 125, 150

Το εξωφρενικό στην σημερινή μας περίπτωση δεν είναι μόνο η αντιγραφή του σχήματος και των επιμέρους λεπτομερειών της Vespa, αλλά κυρίως η στυγνή, ντροπιαστική αντιγραφή ενός σήματος στη γραβάτα (ποδιά) του σκούτερ που χρησιμοποιεί το ίδιο σήμα και χρώματα (!) με το παραδοσιακό σήμα της ιταλικής εταιρίας. Για όνομα…

Jonway-Diana-stpz2

Η φωτογραφία με το λογότυπο τραβήχτηκε από τους συναδέλφους της γαλλικής ιστοσελίδας scooter-station.com και πέραν αυτής, όσο κι αν ψάξει κάποιος στο διαδίκτυο δεν θα βρει άλλη που να δείχνει το σήμα-copy paste της Jonway.

Κάποιοι φυλάγονται για να μην φάνε μηνύσεις έτσι; Δεν εξηγείται αλλιώς το φαινόμενο.

Jonway Diana2

 

H Jonway είναι μια μεγάλη κινεζική εταιρία που διαθέτει στη γκάμα της δεκάδες σκούτερ διαφόρων κυβισμών και κινητήρων, δίχρονων και τετράχρονων, κι απ’ ότι φαίνεται ζηλεύει την Piaggio σε μεγάλο βαθμό. Ή μήπως κάποιος βαριέται εκεί κάτω στα σχεδιαστήρια;

Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η δουλειά που έκανε το κινεζικό εργοστάσιο, το οποίο μάλιστα είχε την φαεινή ιδέα να προωθήσει το συγκεκριμένο σκούτερ και στην Ευρώπη.

Jonway Diana3

“Η αντιγραφή είναι η καλύτερη μορφή κολακείας” λένε, αλλά επίσης η αντιγραφή είναι κι ένας εύκολος τρόπος να πουλάς κατευθείαν αυτό που παράγεις χωρίς να επενδύσεις σε σχεδίαση. Η Piaggio είχε πάθει ανακοπή στο σαλόνι της Κολωνίας Intermot όταν είδε την Jonway Diana να παρουσιάζεται σε τρεις κυβισμούς 50, 125, 150, όπως ακριβώς και η Vespa LX… όχι μόνο όσον αφορά στους κυβισμούς, αλλά κυρίως στην εμφάνιση.

Κάποιος λοιπόν πήρε και ξεπατίκωσε, αντέγραψε καρμπόν τη Βέσπα συνολικά και όταν τέλειωσε, αφού δεν του έφτανε αυτό πήρε και το ιστορικό λογότυπο της ιταλικής εταιρίας.

Και μεταξύ μας υπάρχει και συνέχεια… Η Jonway εκτός από Diana-Vespa βγάζει και “Piaggio Liberty”το οποίο ίσως σε μια κρίση ειλικρίνειας το ονόμασε Viper, δηλαδή “oχιά”. Πραγματικός οχιά εδώ που τα λέμε. Και ύπουλη…

Jonway Virus

Jonway Viper 50

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ