fbpx

HERO: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΝΔΟΙ

Ξεκινούν με τα υβρίδια

Το πρώτο βήμα της ινδικής Hero στην Ευρώπη θα είναι από την πίσω πόρτα, με ένα σκούτερ αντισυμβατικό, “μεταλλαγμένο”, υβριδικό. Ονομάζεται Hero Leap 125 και θα εμφανιστεί στις “ακτές” μας στο τέλος του επόμενου χρόνου.

Πρώτη έφτασε στη Γηραιά Ήπειρο η Enfield με τις κλασικές της μοτοσυκλέτες. Μετά ήρθε για λίγο η Bajaj με τις Βέσπες της και μετά η LML. H Bajaj επανήλθε αγοράζοντας τη μισή (παρά κάτι) ΚΤΜ και πρόσφατα η Mahindra αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της Peugeot. Τώρα η Hero (ακόμα μια ινδική εταιρία παρακαλώ) ανακοινώνει τον ερχομό της στην Ευρώπη το 2015.

Στο σαλόνι του Μιλάνο έγινε επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Hero για τον ερχομό του υβριδικού σκούτερ Hero Leap Hybrid 125 που θα έρθει στην Ευρώπη μέσα στο 2015. Η Hero MotoCorp είναι εξειδικευμένη μέχρι στιγμής σε μικρού κυβισμού σκούτερ και μοτοσυκλέτες, αλλά διαθέτει ήδη το μοναδικό Leap, ένα ηλεκτρικό σκούτερ πόλης που διαθέτει και κινητήρα εσωτερικής καύσης 124 cc, που μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες όταν χρειάζεται.

Hero-Leap

Herao Leap 125, Υβριδικό και μοναδικό για την Ευρώπη του 2015

Όπως και η Mahindra (M&M) που αγόρασε την Peugeot ένας ακόμα γίγας από την Ινδία ρίχνεται στη μάχη της ευρωπαϊκής αγοράς, μιας αγοράς που μπορεί παγκοσμίως να μην έχει αγοραστική δύναμη (μόλις το 2,0% των παγκόσμιων πωλήσεων), αλλά αυτό που μετράει είναι η σφραγίδα του “ευρωπαϊκού” image, η εικόνα και το πρεστίζ που πουλάει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Hero MotoCorp είχε επεκταθεί σε ένα μεγάλο χώρο στην EICMA 2014 δείχνοντας τα νέα της μοντέλα όπως το πολύ μοντέρνο, “ευρωπαϊκό” και πολύ συμπαθητικό Hero ΗΧ250R (που θα δείτε πιο κάτω στις φωτογραφίες).

Hero_Leap_2

Το Hero Leap 125 διαθέτει ηλεκτρικό και συμβατικό κινητήρα

Το Hero Leap 125 ήταν τοποθετημένο σε περίοπτη θέση, κάνοντας το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, παρόλο που το έχουμε δει και παλαιότερα το έχουμε παρουσιάσει και στο παρελθόν, με την πρώτη του εμφάνιση να σημειώνεται το 2012 στο σαλόνι Auto Expo του Δελχί.

hero_hx250r

To εντυπωσιακό μοτοσυκλετάκι Hero HX250R, που παρουσιάστηκε πρόσφατα

Τo Hero Leap 125 θα προσφέρεται προς πώληση στο τέλος του 2015 στις αγορές της Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας. Το Hero Leap έχει τοποθετημένο στον πίσω τροχό έναν ηλεκτρικό κινητήρα 8 kW, που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου που φορτίζονται από οικιακή πρίζα.

Παράλληλα υπάρχει και συμβατικός κινητήρας 124 cm3 (10,7 ίππων) που τροφοδοτείται από ένα ντεπόζιτο μόλις 3 λίτρων, με το βάρος να φτάνει τα 140 kg. Το Hero Leap θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Gurgaon, κοντά στο Νέο Δελχί (500 μονάδες το μήνα) και στο μέλλον θα επεκταθεί και στην γερμανική και βρετανική αγορά.

Το Hero Dash 110 είναι ένα συμπαθητικό σκούτερ που ίσως να δούμε και στο μέλλον στην Ευρώπη

Το Hero Dash 110 είναι ένα συμπαθητικό σκούτερ που ίσως να δούμε και στο μέλλον στην Ευρώπη

Με τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι μάχες ήδη άρχισαν μεταξύ Ινδών κατασκευαστών, με τον πόλεμο να έπεται. Εμείς ευχόμαστε να δούμε και στη δική μας αγορά ενδιαφέρονται μοντέλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ