fbpx

DUCATI: ΔΕ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΤΕΡ… Νο3

Δια στόματος προέδρου

Ο “Amministratore Delegato”, ο πρόεδρος της Ducati o Claudio Domenicali, που ανήκει στην Audi AG, δήλωσε κατά τον ετήσιο απολογισμό, πως δεν αποκλείται να δούμε στο μέλλον ένα σκούτερ με το σήμα της φημισμένης ιταλικής εταιρίας.

Μια φήμη “σερνόταν” το 2011. Η ίδια φήμη “σερνόταν” και το 2013. Και μαζί τους τραβιόνταν τα περιοδικά και οι ιστοσελίδες: η Ducati σκεφτόταν να δημιουργήσει σκούτερ και μάλιστα Hyperscooter, μεγάλο, ισχυρό, σπορ, με εμφάνιση που παραπέμπει σε ταχύτητα με το έμβλημα της θρυλικής μπολωνέζικης εταιρίας πάνω του. Και τις δύο φορές η φήμη διαψεύσθηκε και τώρα φτάνουμε στην αναζωπύρωση μιας νέας φήμης, που όμως δεν είναι φήμη αλλά δήλωση από το στόμα του “αρχηγού”.

Στον ετήσιο απολογισμό μετά από μια κερδοφόρα χρονιάς ο CEO της Ducati, ο Claudio Domenicali, δέχεται ερώτηση από τους δημοσιογράφους: “Μπορεί να υπάρξει κάτι διαφορετικό ανάμεσα στα μοντέλα του μέλλοντος; Τα σκούτερ δυναμώνουν ολοένα σε όλο τον κόσμο… αλλά ένα σκούτερ θεωρείτε ότι θα ήταν ύβρις, ντροπή για μια εταιρία σαν την Ducati;”, τον ρωτάει για να εισπράξει την απάντηση-έκπληξη που αφήνει “ανοικτές πόρτες”.

Άσκηση σε κομπιούτερ αποτελεί η εικόνα που βλέπετε με κομμάτια από διάφορα μοντέλα της Ducati

Άσκηση σε κομπιούτερ από το InSella.it αποτελεί η εικόνα που βλέπετε με κομμάτια από διάφορα μοντέλα της Ducati

Ένα σκούτερ με το σήμα της Ducati δεν είναι ύβρις, δεν είπαμε ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε σκεφτόμαστε το θέμα έτσι. Η φίρμα μας έχει πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα με σπορ αξίες που μπορούν να φανούν σε οποιοδήποτε προϊόν μας – ακόμα και σε ένα φλιτζάνι του καφέ, ας πούμε. Έτσι απαντώντας άμεσα θα σας πω ότι ένα scooter δεν είναι εκτός διερεύνησης και το σημαντικό είναι ότι εμπίπτει στις αξίες της Ducati, τις οποίες μπορεί να εκφράσει με πωλήσεις που θα καλύψουν τις επενδύσεις που θα γίνουν. Αυτό θα γίνει φανερό στα επόμενα χρόνια, σχεδιάζουμε πολλά νέα πράγματα, αλλά πολλά εξαρτώνται από την αγορά.”, απάντησε ο Claudio Domenicali δίνοντας ελπίδες για το μέλλον.

Αν αυτό δεν είναι θετική απάντηση τότε τι είναι; Από την άλλη όμως σαν αντίλογο μπορούμε να αντιπαραθέσουμε δυο σημεία: πρώτο ότι η Ducati φαίνεται ότι δημιουργεί φασαρία γύρω από το όνομά της όσον αφορά στα σκούτερ το 2011, το 2013, το 2015, άρα κάθε δυο χρόνια. Δεύτερο και κυριότερο, αν ξαναδιάσετε τις δηλώσεις του Domenicali έβαλε τα φλιτζάνια του καφέ και τα σκούτερ στο ίδιο καζάνι; Τι είπε δηλαδή, μεταξύ αστείου και σοβαρού. Ότι οτιδήποτε έχει το σήμα της Ducati και ιταλική σχεδίαση μεταφέρει τη φιλοσοφία της εταιρίας, άρα πουλάει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ