fbpx

CITYSCOOT: ΣΚΟΥΤΕΡ SELF-SERVICE ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Φθηνά, ηλεκτρικά και για όλους

Το Παρίσι καινοτομεί και δίνει στον κόσμο του τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί σκούτερ για καθημερινή μετακίνησή, αντί για μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, λεωφορεία, τραίνα, μετρό, κ.λπ. μέσω του νέου συστήματος που λέγεται CityScoot. Τα σκούτερ είναι ηλεκτρικά και η χρέωση προσιτή, προσφέροντας ακόμα μια φορά τη λύση στο κυκλοφοριακό.

Η συμφωνία είχε γίνει από τον Ιανουάριο του 2015. Μια εταιρία ενοικίασης ηλεκτρικών σκούτερ συνεργάζεται (joint venture) με μια μεγαλύτερη εταιρία πάρκινγκ στη Γαλλία. Στόχος ήταν να επεκταθεί η παρουσία των ενοικιαζόμενων ηλεκτρικών σκούτερ στη γαλλική πρωτεύουσα και να γίνει πιο προσιτή σε ακόμα περισσότερο κόσμο.

CityScoot-1

Όποιος ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει το σύστημα της CityScoot γίνεται συνδρομητής κι έτσι έχει τη δυνατότητα να κάνει κράτηση σε σκούτερ μέσω διαδικτύου (online). Μόλις κλείσει κάποιος ένα σκούτερ υπάρχει εγγύηση από την εταιρία ότι βρει τη μπαταρία του φορτισμένη, στο συγκεκριμένο σταθμό ανεφοδιασμού που επιθυμεί.

Η χρέωση είναι τρία (3) μόνο ευρώ για 15 λεπτά και ο αναβάτης μπορεί να αφήσει το CityScoot όταν τελειώσει τη μετακίνησή του οπουδήποτε. Αν θέλει όμως μπορεί να επιστρέψει το σκούτερ σε έναν σταθμό ανεφοδιασμού και η χρέωση ενοικίασης να κατέβει στα 2 ευρώ!

Επίσης αν ο πελάτης παραλάβει σκούτερ με φόρτιση μπαταρίας μικρότερης του 30% η βόλτα είναι δωρεάν. Έχουν αυτονομία από 60 μέχρι 100 km, άρα και με το 30% της μπαταρίας μπορείς να διανύσεις αρκετά χιλιόμετρα.

scoot

Τα σκούτερ CityScoot (της Govecs) έχουν αντικλεπτικό σύστημα, αλλά και σύστημα εντοπισμού GPS, που τα κάνουν πολύ δύσκολα να κλαπούν. Δεν χρειάζεται να κουβαλάς κράνος αφού θα διατίθεται μαζί με το σκούτερ (ρυθμιζόμενου μεγέθους αναφέρει η εταιρία) και ειδικό κάλυμμα κεφαλής για λόγους υγιείας. Τα σκούτερ έχουν επιδόσεις αντίστοιχες με ένα 50άρι με ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Το πρόγραμμα CityScoot σε δοκιμαστική μορφή ξεκινάει τις επόμενες μέρες με 35 scooter, με αναμενόμενο στόλο  μέχρι το τέλος του χρόνου στα 150 σκούτερ, που θα γίνουν 1.000 μέχρι το το τέλος του 2016 και 2.000 το 2017.

Πηγή: www.cityscoot.eu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ