fbpx

BMW: ΒMW C 350 2016, ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Η Loncin και η BMW συνεργάζονται και πάλι

Όπως είχαμε δημοσιεύσει στο Scooternet ήδη από τον Φεβρουάριο του 2013 η BMW ενδιαφερόταν για τη δημιουργία ενός μικρότερου κυβισμού σκούτερ. Kι όταν λέει η BMW “μικρότερο” δεν εννοεί 125άρι, αλλά ένα maxi scooter στην κατηγορία των 350-400 κυβικών.

Στις αρχές Αυγούστου είχαμε δείξει τα μηχανολογικά σχέδια που είχε καταθέσει η BMW και αφορούσε σε ένα μονοκύλινδρο maxi scooter (πατήστε εδώ). Τώρα λοιπόν έρχονται κι άλλες πληροφορίες για παρουσίαση ενός νέου 350αριού σκούτερ από τη γερμανική εταιρία που θα διατεθεί στην αγορά μέσα στο 2016 και θα καλύψει την κατηγορία μεσαίου κυβισμού.

BMW_Loncin_scooter_bmw_ c350_ 2016 -

Με βασικούς αντιπάλους τα Yamaha ΧΜΑΧ 400, SYM MaxSym 400, Suzuki Burgman 400, Piaggio X10 350, αλλά και το Kymco Xciting 400 και το νέο Kymco Downtown 350, η BMW θέλει να είναι ανταγωνιστική και στο θέμα της τιμής. Για αυτό τον λόγο προτιμήθηκε η κινεζική Loncin, μια εταιρία με την οποία υπάρχει πολυετής συνεργασία από το παρελθόν και μπορεί να κατεβάσει το κόστος κατασκευής.

Διευρύνοντας τη γκάμα των scooter της γερμανικής εταιρίας το BMW C 350 θα έρθει να προστεθεί δίπλα στα C 600 Sport και C 650 GT. Το νέο σκούτερ θα κατασκευάζεται και θα συναρμολογείται στην Κίνα από την Loncin, με την συμφωνία μεταξύ των δύο εταιριών να έχει υπογραφεί ήδη από τον Μάρτιο του 2015. Η είδηση για συμφωνία έχει δημοσιευτεί επίσημα από την ιστοσελίδα της κινέζικης εταιρίας, απ’ όπου και η φωτογραφία που βλέπετε παρακάτω.

Ο πρόεδρος της BMW κ. Challer και ο πρόεδρος της Loncin κ. Yong υπέγραψαν την συνεργασία τον Μάρτιο του '15

Ο πρόεδρος της BMW και ο πρόεδρος της Loncin υπέγραψαν την συνεργασία τον Μάρτιο του ’15

Η συνεργασία εκτός άλλων αφορά και στη δημιουργία ενός μονοκύλινδρου, υγρόψυκτου κινητήρα σχεδιασμένου και κατασκευασμένου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της BMW που θα καλύπτει και τις προδιαγραφές καυσαερίων και θορύβου Euro 4. Ο ετήσιος στόχος όπως αναφέρεται από την Loncin είναι οι 15.000 μονάδες.

Η Loncin Motor Co. που είναι γνωστή στην Κίνα και την Ασία για την παραγωγή μικρών μοτοσυκλετών και ATV θα κατασκευάζει τα BMW C 350, τα οποία θα προορίζονται για εξαγωγές, αλλά και την κινεζική αγορά. Η Loncin που ήδη από το 2008 κατασκευάζει τον μονοκύλινδρο κινητήρα του BMW G 650 X έχει αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις της, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της γερμανικής εταιρίας, κάνοντας επενδύσεις άνω των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

BMW_Loncin_scooter_bmw_ c350_ 2016 -1

Το ΒΜW C 350 για να θα βγει στην αγορά το 2016 πρέπει πρώτα να παρουσιαστεί επίσημα σε ένα από τα δυο μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, είτε στην Κολωνία (Intermot) στις αρχές Οκτωβρίου, είτε στο Μιλάνου (EICMA) στα τέλη Νοεμβρίου… και κάτι μας λέει ότι η γερμανική BMW θα προτιμήσει το γερμανικό σαλόνι στην Κολωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ