fbpx

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μέχρι Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Με τις εφορίες να δέχονται ορδές φορολογούμενων που δεν έλαβαν ειδοποίηση, για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 και τις ουρές να ξεκινούν από τα πεζοδρόμια, δόθηκε παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, δεδομένης και της απεργίας των εφοριακών.
Παράλληλα, μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά στις ειδοποιήσεις των τελών κυκλοφορίας που δεν έφτασαν (χάθηκαν, λάθος διεύθυνση, αλλαγή κατοικίας, κ.λπ.), οι οποίες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο- “taxisnet”, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών.

Mε αυτόν τον τρόπο, αρκεί κάποιος – που είναι πιστοποιημένος χρήστης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας – να μπει στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. και να εκτυπώσει την ειδοποίησή του. Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τράπεζες ή ταχυδρομείο για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, γλιτώνοντας την ταλαιπωρία της εφορίας.
Παράταση ανακοινώθηκε μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και για την κατάθεση πινακίδων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα του συνωστισμού που είχε δημιουργηθεί στις εφορίες όλης της χώρας, από φορολογούμενους (προσέλευση-ρεκόρ), που κατέθεταν πινακίδες και δηλώσεις ακινησίας των οχημάτων τους, για να μην επιβαρυνθούν από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.