fbpx

ΜΙΛΑΝΟ: TO SCOOTER SHARING ΕΦΤΑΣΕ ΚΙ ΕΚΕΙ!

Η εξάπλωση του φαινομένου είναι γεγονός

Άλλη μια ευρωπαϊκή μεγαλούπολη κάνει το ντεμπούτο της στις υπηρεσίες του “scooter sharing” μέσω της ιστοσελίδας Enjoy. Με 150 τρίτροχα MP3 να βρίσκονται ήδη στους δρόμους και ταρίφα στα 35 λεπτά του ευρώ το λεπτό.

Μετά από τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα έρχεται στο Μιλάνο της Β. Ιταλίας και το scooter sharing. Ένας στόλος από 150 Piaggio MP3 300 LT βαμμένα κόκκινα για την εταιρία Enjoy (που ανήκει στον κολοσσό πετρελαιοειδών Eni Group) θα βρίσκεται από σήμερα στους δρόμους του Μιλάνου και θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για μετακίνηση όλοι οι χρήστες της υπηρεσίας, με αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα.

Clip_9

Το Enjoy Scooter Sharing η υπηρεσία που προέκυψε από την συνεργασία της Eni, της Piaggio και των ιταλικών κρατικών σιδηροδρόμων παρακαλώ, προσφέρει μίσθωση μικρής χρονικής διάρκειας, με το 3τροχο σκούτερ να κοστίζει 35 cents το λεπτό για τα 50 πρώτα χιλιόμετρα, άρα γύρω στα 21 ευρώ την ώρα, συν 0,35 € το χιλιόμετρο αν ξεπεράσει κάποιος τα 50 χιλιόμετρα διαδρομής. Η μέγιστη χρέωση είναι 60 ευρώ για 24ωρη ενοικίαση.

Clip_10

Enjoy-milano1

Η τιμή είναι λίγο ακριβότερη από τη χρέωση ενός αντίστοιχου αυτοκινήτου σύντομης ενοικίασης (25 cents του ευρώ το λεπτό) λόγω του ότι το σκούτερ κινείται ταχύτερα και η διαδρομές είναι συντομότερες. Κάθε MP3 είναι εφοδιασμένο με δυο κράνη jet στη μπαγκαζιέρα και ειδικά σκουφάκια για λόγους υγιεινής. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Ο τρόπος κλεισίματος ενός σκούτερ γίνεται με App (iOS και Android) με το οποίο βρίσκεις το κοντινότερο ΜΡ3 στο χάρτη. Πηγαίνεις σε αυτό και πάνω του υπάρχει ένα onboard computer και το κλειδί του. Βάζοντας τον κωδικό που σου δίνεται βάζεις το κλειδί και ξεκινάς, ενώ μπορείς να μεταφέρεις και συνεπιβάτη. Τα scooter μπορούν να κυκλοφορούν και στον αυτοκινητόδρομο, έχουν κόφτη που τους επιτρέπει να φτάνουν μέχρι τα 90 km/h και για λόγους ασφαλείας διαθέτουν δυο μικρο-κάμερες (μπροστά και πίσω) έτσι ώστε να υπάρχει καταγραφή σε περίπτωση ατυχήματος.

Clip_8

Το Enjoy scooter sharing φιλοδοξεί να αυξήσει σύντομα τον στόλο των 3τροχων σκούτερ όχι μόνο στο Μιλάνο, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ιταλίας, ενώ εμείς έχουμε να πούμε ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να το δούμε να λειτουργεί και προς τα δικά μας μέρη…

Πηγή, φωτογραφίες, περισσότερες πληροφορίες: www.enjoy.eni.com/it/milano

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ