fbpx

ΓΕΝΟΒΑ – ΙΤΑΛΙΑ, 2016: Απαγόρευση των δίχρονων

Από 7πμ, μέχρι 7μμ, τα δίχρονα έξω από την πόλη!

Όταν οι απαγορεύσεις για χάρη της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μιας πόλης συγκρούονται με την παράδοση των σκούτερ. Βέσπα εναντίον Γένοβας σημειώσατε 1-0. Προς το παρόν.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο δήμαρχος Marco Doria, υπέγραψε ένα νόμο για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Γένοβας που θα εφαρμοζόταν από τον Φεβρουάριο και θα έπληττε περίπου 20.000 ιδιοκτήτες δίτροχων με δίχρονους κινητήρες.

Όμως το μέτρο αυτό – που απαγόρευε την κίνηση σε πολλά μέρη της πόλης – από της 7 το πρωί, μέχρι της 7 το βράδυ, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή – έφερε αντιδράσεις.

Vespa PX200

Η Γένοβα η παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Ιταλίας τυχαίνει να είναι ο τόπος που γεννήθηκε η Vespa το 1946, και αυτό ακριβώς το θρυλικό δίτροχο-σύμβολο πλήττεται περισσότερο από την απαγόρευση, αφού θα εξαφανιστεί από τους δρόμους της κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αυτό το στοιχείο ήταν που επηρέασε το κίνημα αντίδρασης και έκανε τη διαμαρτυρία γνωστή σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο.

Οι συνάδελφοι Βεσπίστες και μοτοσυκλετιστές αντέδρασαν δυναμικά στις απαγορεύσεις του δημάρχου και έτσι κέρδισαν μια μικρή παράταση στον αποκλεισμό από το κέντρο της πόλης.

Η εφαρμογή του μέτρου μετατέθηκε για την 1η Απριλίου. Έτσι δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στις ομάδες που αντιδρούν ώστε να οργανωθούν καλύτερα στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν το μέτρο.

Mόνο τα Σαββατοκύριακα θα βλέπει τέτοιες εικόνες η Γένοβα στο μέλλον

Mόνο τα Σαββατοκύριακα θα βλέπει τέτοιες εικόνες η Γένοβα στο μέλλον

Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί”, λέει ο Vittorio Vernazzano, του Vespa Club Genova στην εφημερίδα Corriere della Sera, ειδικά το 2016, που σηματοδοτεί την 70η επέτειο της Vespa, η οποία γεννήθηκε εδώ, στη Γένοβα το 1946”.

Η Γένοβα έχει τα λιγότερα αυτοκίνητα από οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ιταλίας (εκτός της Βενετίας…) και παράλληλα τα περισσότερα σκούτερ και μοτοσυκλέτες, συγκεκριμένα κυκλοφορούν 180.000 δίτροχα σε μια πόλη 600.000 κατοίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ