fbpx

MONTEΛΟ 2012: PIAGGIO BEVERLY SPORT TOURING 350

To πρώτο scooter στον κόσμο με ABS και anti-spin!

Το SCOOTERNET ήταν ένα από τα ελάχιστα περιοδικά στον κόσμο, ηλεκτρονικά ή συμβατικά που είχαν αναφέρει από νωρίς ότι η Piaggio εξέλισσε νέο κινητήρα που θα αντικαθιστούσε τον παλιό, γνωστό μας Quasar των 278 κυβικών εκατοστών. Έναν κινητήρα που είχε αρχίσει να δείχνει την ηλικία του απέναντι στον ανταγωνισμό, αφού απέδιδε 22,2 ίππους.

Ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου είχαμε δημοσιεύσει την είδηση ότι το νέο Beverly 350 ήταν πολύ πιθανό να εμφανιστεί στο Σαλόνι του Μιλάνο (πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την είδηση). Ήταν μια αποκλειστική είδηση που έκανε θόρυβο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δέχθηκε από κακόπιστους, απαξιωτικά σχόλια, καθώς ισχυρίζονταν ότι η είδηση ήταν πλαστή, “φτιαχτή”.

Τελικά η ορθότητα των πληροφοριών μας αποδείχθηκε περίτρανα, μόλις χθες από την ίδια την Piaggio, η οποία ανακοίνωσε επίσημα την έλευση του Beverly 350 με ολοκαίνουργιο κινητήρα! Ό,τι δηλαδή είχαμε γράψει εμείς πριν από 40 σχεδόν ημέρες! Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε αυτούς που εμπιστεύτηκαν την εγκυρότητα της ιστοσελίδας μας.

Beverly 350 Sport Touring: αισθητικές αλλαγές και ολοκαίνουργιος κινητήρας

Το 69ο Σαλόνι μοτοσυκλέτας και σκούτερ στο Μιλάνο θα φιλοξενήσει επίσημα λοιπόν το καινούργιο Piaggio Beverly Sport Touring 350. Ένας ολοκαίνουργιος κινητήρας 350 (τον ακριβή κυβισμό δεν τον αναφέρει η Piaggio) χρησιμοποιείται για πρώτη φορά πάνω σε μοντέλο της Piaggio και συγκεκριμένα στο νέο Beverly του 2012, που φοράει μεγαλύτερο λάστιχο στον πίσω τροχό, 150/70 και έχει πιο σπορ εμφάνισή. Ο νέος κινητήρας ξεκολλάει από τους 22 ίππους του παρελθόντος και ανεβαίνει δυναμικά στους 33 (!) και σύμφωνα με την Piaggio είναι μια κινητήρια μονάδα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να έχει επιδόσεις κινητήρα 400cc, αλλά με βάρος, μέγεθος που συγκρίνονται περισσότερο με έναν κινητήρα 300cc”. Ακριβώς αυτά, δηλαδή, που γράφαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου!

Το νέο Beverly Sport Touring 350 είναι επίσης το πρώτο scooter στον κόσμο που είναι εφοδιασμένο με ABS στα φρένα και σύστημα traction control, ASR (Anti Spin Regulator) αντισπιναρίσματος του πίσω τροχού (!), με στόχο την ασφάλεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Piaggio. To νέο Piaggio Beverly 350 Sport Touring εκτέθηκε χθες στο εκθετήριο της Piaggio στην καρδιά του Μιλάνο, στην Spazio Broletto 13, πριν πάρει τη θέση του στο Σαλόνι της Eicma τον Νοέμβριο.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Beverly είναι τα πιο καλοπουλημένα σκούτερ και φέτος στην Ελλάδα, ενώ έχουν πουληθεί 310.000 μονάδες από το 2001, μέχρι σήμερα. Η διάθεση του νέου Beverly στην ιταλική αγορά θα συμπέσει με το Σαλόνι του Μιλάνο και οι τιμές του θα είναι 4.900 ευρώ για το απλό μοντέλο (που όμως θα έχει συνδυαζόμενα φρένα) και 5.400 ευρώ για την έκδοση με τα συστήματα ABS/ASR. Στην Ελλάδα η τιμή του Piaggio Beverly SportTouring διαμορφώθηκε στα 4.700 ευρώ για το απλό μοντέλο.