fbpx

SYM: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SCOOTER x 2

Ηλεκτρική “συμμετρία” και “υβρίδια”

Tα ηλεκτρικά σκούτερ είναι ένας τομέας όπου όλες οι εταιρίες αργά ή γρήγορα θα αναπτυχθούν και θα παρουσιάσουν μοντέλο ή μοντέλα. Τον δεύτερο δρόμο ακολουθεί η SYM που δεν έχει παρουσιάσει ένα, αλλά δύο μοντέλα πρόσφατα: το SYM Symmetry (συμμετρία) και το SYM e-Virid (υβρίδιο).

SYM Symmetry

Sym e-Virid

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2011 το SYM Symmetry έχει λανσαριστεί σε χώρες της Ευρώπης και πρόκειται για ένα ελαφρύ σκούτερ με όμορφη, συμπαθητική εμφάνιση.
Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνει ο κινητήρας τύπου Brushless, ισχύος 3.5 kW, είναι 40 χ.α.ω και η αυτονομία που δίνει η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι 60 χ.α.ω (με ταχύτητα όμως 20 χ.α.ω). Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας είναι 6 ώρες. Οι τροχοί είναι 10 ιντσών και το βάρος του στα (μόλις 47 κιλά). Και στους δύο τροχούς τα φρένα είναι ταμπούρα

To SYM Symmetry βγαίνει σε τέσσερις χρωματισμούς

Το SYM e-Virid διαφοροποιείται από το Symmetry αφού μοιάζει περισσότερο με κοινό, συμβατικό σκούτερ. Χρησιμοποιεί κινητήρα 2.8 kW, που είναι ισάξιος με έναν συμβατικό κινητήρα σχεδόν 3,0 ίππων, ο οποίος δεν είναι τοποθετημένος πάνω στον οπίσθιο τροχό, αλλά πιο μπροστά πάνω στο πλαίσιο του σκούτερ. Η κίνηση στον τροχό μεταφέρεται από οδοντωτό ελαστικό ιμάντα που είναι τοποθετημένος στην αριστερή πλευρά. Οι μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου και προσφέρουν αυτονομία μέχρι 60 χιλιόμετρα, αν το σκούτερ κινείται με 20 χ.α.ω, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 45 χ.α.ω, όπως ορίζει η νομοθεσία των μοτοποδήλατων στην Ευρώπη.
Το SYM e-Virid έχει τρεις θέσεις απόδοσης: σπορ, οικονομική και κανονική. Παντού – εκτός από τον προβολέα – χρησιμοποιούνται λάμπες LED για να γίνεται οικονομία στο ρεύμα.

SYM e-Virid

SYM e-Virid: Όλα ψηφιακά...

SYM e-Virid: φωτιστικά σώματα

SYM e-Virid: Πίσω στοπ και φλας