fbpx

VESPA: ΞΥΛΙΝΟ, ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ

Με πολλή τέχνη και πάθος

Είναι αλήθεια πως αυτό το μοναδικό δημιούργημα δεν είναι καινούργιο. Δεν αντέξαμε όμως να μην το παρουσιάσουμε από τις σελίδες του SCOOTERNET. Αφορά ένα project, μια προσωπική προσπάθεια που έγινε με σκοπό να δημιουργηθεί μια Vespa… που να μην έχει καμία σχέση με τις άλλες η οποία παράλληλα θα επιδείκνυε την υψηλή τέχνη πάνω σε ξύλο.

Ο Πορτογάλος ξυλουργός-καλλιτέχνης Carlos Alberto, από την πόλη Λουσάντα κοντά στο Πόρτο, έφτιαξε μια Vespa που την ονόμασε Daniela – από το όνομα της κόρης του – η οποία χρησιμοποιεί «σασί» που δεν είναι μεταλλικό όπως η Vespa παραγωγής, αλλά εξ ολοκλήρου από ξύλο, όλη φτιαγμένη στο χέρι φυσικά.

Χρησιμοποιώντας πατρόν-σχέδια σε κλίμακα 1 προς 1 δημιούργησε κουρμπάροντας, κόβοντας, κολλώντας και εκφράζοντας το μεγάλο ταλέντο του, ένα πλήρως λειτουργικό σκούτερ.

O Αlberto στο εργαστήριό του

Ο Alberto είναι ένας «συνηθισμένος» μαραγκός που κατασκευάζει τα συνηθισμένα έπιπλα, καρέκλες, τραπέζια, κουζίνες, σκάλες, ντουλάπες κ.λπ. και πριν από λίγο καιρό είχε παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα με ξύλινο σκελετό, την Μota, φωτογραφίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στα site όλου του κόσμου.

Η Daniela στο δρόμο…

Η Vespa Daniela είναι ανεκτίμητης αξίας αφού έχει φτιαχτεί στο χέρι με πολλή αγάπη και προσοχή και απαίτησε πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί, αφού πρόκειται για ένα πραγματικό μοντέρνο έργο τέχνης, το οποίο μάλιστα δεν είναι στατικό, αλλά κινείται και λειτουργεί κανονικά. Στο γκαράζ του Alberto υπήρχε παρατημένη μια παλιά Βέσπα του ’50, την οποία αποσυναρμολόγησε, κράτησε τον κινητήρα, την μπροστινή ανάρτηση και τους τροχούς, τους οποίους τους χρησιμοποίησε για να ολοκληρώσει την Daniela.

(Aν θέλετε να παρακολουθήσετε μέσα από φωτογραφίες τη διαδικασία κατασκευής της Daniela ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)