fbpx

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ: ME SCOOTER ΣΤΟ MUNDIAL

Για καλό σκοπό

Δέκα οκτώ χώρες έχει διανύσει ο Κρις με τη Vespa του, ξεκινώντας από το Λονδίνο, περνώντας στην Ευρώπη και έπειτα στην Αμερική, μέσα σε 5 μήνες ταξιδιού, μαζεύοντας χρήματα για τη UNICEF. Στόχος του Cris ήταν να περάσει από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες που προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, προωθώντας την ιδέα του για ένα άλλο ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο του κόσμου, του κόσμου που τις περισσότερες φορές δεν μπορεί ούτε καν να πλησιάσει το γήπεδο που παίζονται τα μεγάλα παιχνίδια του Mundial.

Ο βρετανός Βεσπάκιας από το Λονδίνο, εφοδιασμένος με μια αυτόματη 300άρα Vespa με προσαρμοσμένο καλάθι, ξεκίνησε από τη βρετανική πρωτεύουσα, πατώντας τις ρόδες του πρώτα στην Ευρώπη: Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Κροατία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία (Ελλάδα δεν κατάφερε να φτάσει, όπως και Βοσνία-Εζεργοβίνη) και μετά πέρασε στις ΗΠΑ, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Χιλή, Αργεντινή, Ουρουγουάη και τη Βραζιλία φυσικά. Πέντε μήνες και 18.000 χιλιόμετρα περίπου.

Όπου πήγαινε κρατούσε ένα χρυσό αγαλματίδιο (αντίγραφο έτσι;) και μια μπάλα, παίζοντας με τον κόσμο στο δρόμο, χτυπώντας πέναλτι μια ο ένας μια ο άλλος, με τη Βέσπα του σε ρόλο δοκαριού.

Όλο το ταξίδι είχε τίτλο Scooters for goalposts (σκούτερ αντί για δοκάρια), εξ’ άλλου…

Άξιος λοιπόν ο συνάδελφος σκουτερίστας και επιτρέψτε μας ένα σχόλιο: ο χαρούμενος χαρακτήρας του συγκεκριμένου ανθρώπου και ο φιλανθρωπικός σκοπός του ταξιδιού του, έχουμε την εντύπωση ότι τον γλύτωσαν από το λιντσάρισμα σε ορισμένες χώρες, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που κυκλοφορούσε σε “επικίνδυνες” χώρες, με τη μπλούζα της εθνικής Αγγλίας…

Δείτε περισσότερα από την περιπέτειά του στα: scootersforgoalposts.com/ και στο www.facebook.com/pages/Scooters-For-Goalposts

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ