fbpx

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: BUFALINO, ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΚΥΚΛΟ

Από τη Γερμανία, ποτισμένο με μπόλικη έμπνευση

Τα τρίκυκλα της Piaggio, τα Ape, με την ευρεία ένοια του όρου μπαίνουν στην κατηγορία των σκούτερ. Των επαγγελματικών τρίκυκλων… σκούτερ (κάτι σαν τα Mp3 αλλά με τις δύο ρόδες πίσω) κι αυτό λόγω του ότι τα πρώτα Ape στα τέλη της δεκαετίας του ’40 ήταν στην πραγματικότητα μια Vespa με δύο τροχούς πίσω και καρότσα. Μάλιστα εκείνη την εποχή αναφέρονταν στις διαφημίσεις, είτε σαν Tri-Vespa, είτε σαν VespaCar.To συγκεκριμένο “Ape” είναι σχεδιασμένο από τον Γερμανό βιομηχανικό designer Cornelius Comanns και πρόκειται για ένα μικρό τροχόσπιτο, που καλείται να ικανοποιήσει τις βασικές – εκδρομικές – ανάγκες ενός ατόμου.


Η μινιμαλιστική κατασκευή εκμεταλλεύεται το κάθε εκατοστό για λειτουργήσει σε πολλά επίπεδα και να ικανοποιήσει πολλές χρήσεις. Η απόλυτη ελαστικότητα και πολυχρηστικότητα του Bufalino, όπως ονομάζεται, έχει σαν στόχο την ελευθερία… την ατομική ελευθερία, όσον αφορά στους τουριστικούς προορισμούς.


Είναι “χτισμένο” πάνω στο πλαίσιο του τρίκυκλου Piaggio Ape 50, ενός μοντέλου που επιλέχθηκε λόγω της οικονομίας καυσίμου του κινητήρα του και της αντοχής του στη χρήση.

Στόχος μου ήταν να δώσω στον κόσμο μια νέα θεώρηση της εξοχής και των ταξιδίων. Προσφέρει μια βάση για τον εκδρομέα η οποία μπορεί να μετακινείται εύκολα, δίνοντας του τη δυνατότητα να επιλέξει τον τόπο που θέλει να κατασκηνώσει”, δηλώνει ο δημιουργός του Bufalino, o Cornelius Comanns, ο οποίος έχει βραβευτεί στο παρελθόν για τις δουλειές του.

To Bufalino προτρέπει, με τις δυνατότητες που προσφέρει, μοναδικές εμπειρίες, εξερεύνηση νέων τόπων και νέων τρόπων τουρισμού, με το επενδεδυμένο εσωτερικό να προσφέρει κρεβάτι, δύο καθίσματα, μάτι κουζίνας για μαγείρεμα, νιπτήρα, αποθηκευτικούς χώρους, δεξαμενή νερού και ψυγειάκι. Καλύπτει έτσι τις βασικές ανάγκες (χμ, όχι όλες… λεκάνη δεν έχει, ούτε ντους) του εκδρομέα, αλλά ταυτόχρονα μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί όχημα ελεύθερου χρόνου, στο δρόμο της εξερεύνησης της φύσης…

Εντάξει, βάλτε και τη φαντασία σας να δουλέψει λίγο, μπορείς να κάνεις τρελά πράγματα με το Bufalino. Όπως για παράδειγμα παρέα φίλων με “Μπουφαλίνα” να σαρώνουν βουνά και κάμπους της Ελλάδας και γιατί όχι και της Ευρώπης (της Ασίας, της Ωκεανίας, της Αφρικής…). Άσε αν το καλοσκεφτείς το Bufalino μπορεί να αποτελέσει τη λύση για το οικιστικό πρόβλημα, αλλά και τους άστεγους των μεγαλουπόλεων που ολοένα και πολλαπλασιάζονται…